A kuratórium elnöke:

Fogarasi Norbert

Fogarasi Norbert vagyok, a közel 2400 főt alkalmazó Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft. ügyvezető igazgatója. Budapesten születtem, gyerekkoromban a családunk Kanadába költözött. A Torontói Egyetemen informatikus alapfokú és pénzügyi matematikus mesterfokú diplomát, majd később Ph.D fokozatot szereztem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen pénzügyi informatika területen. 1999-ben csatlakoztam a Morgan Stanley-hez, ahol kvantitatív fejlesztőként dolgoztam. Tokiói, majd hat éves londoni kiküldetés után 2007-ben visszatértem szülővárosomba, hogy segítsem az újonnan létrehozott magyarországi iroda kialakítását. Ezt követően 2009-től az Informatikai részleget, majd 2011-től a Morgan Stanley Magyarország irodát vezettem. 2012 óta vagyok a Morgan Stanley vezérigazgatója. 4 évig voltam tagja az Amerikai Kereskedelmi Kamara magyarországi vezetőségének, jelenleg a Magyar Sakkszövetség elnökségi tagja illetve a Csodalámpa Alapitvány egyik nagykövete vagyok. 2021 januárja óta kuratóriumi elnökként igyekszem minden erőmmel és tudásommal támogatni a Salva Vita Alapítvány munkáját. Focizom és teniszezek és versenysakkozó vagyok. Emellett zongorázom is egy katolikus közösség zenekarában. Budapesten élek feleségemmel és két gyermekünkkel.

A kuratórium tagjai:

Bovier György

2002-ben, 17 évesen egy autóbaleset vétlen szereplőjeként eltört a gerincem, ami miatt azóta kerekesszékben élek. A rehabilitációt követően hoztam egy döntést, miszerint az életemből szeretném a lehetőségekhez képest a maximumot kihozni, így Budapestre költöztem. Az iskolákat követően az elmúlt, több, mint 10 évben többek között foglalkoztam online marketinggel, sales-el, rehabilitációs coachinggal, de néhány évre belekóstoltam egy telekommunikációs multinacionális vállalat kultúrájába is. Évek óta veszek részt különböző rendezvények előadójaként főként inspiráció és változásmenedzsment területen, valamint sales, reziliencia és érzékenyítés területén pedig workshopokat, webináriumokat, tréningeket tartok. 2009 óta több társadalmi és integrációs kampány lebonyolítója, időnként szereplője voltam. 2015 óta tagja vagyok a Magyar Kerekesszékes Tenisz Válogatottnak. Szeretem az extrém sportokat, így volt szerencsém már a balesetem után, ejtőernyőzni és a Budapest-Bamako Rally 8000km-es távjából 7400Km-t levezetni 2 hét alatt Európában és Afrikában egy kézi vezérlésűvé átalakított terepjáróban. Az alapítványt az elmúlt években összegyűjtött szakmai és személyes tapasztalataimmal igyekszem segíteni a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásával kapcsolatos kérdésekben, valamint tréningek, workshopok és egyéb projektekben való részvétellel.

További részleteket a blogomban olvashattok: https://www.facebook.com/BovierG/

Dr. Görög Klára

Gyerekgyógyász szakorvosként több mint két évtizedet töltöttem a gyógyszeriparban, multinacionális gyógyszercégek közép és felsővezetőjeként. Jelenleg személyzeti tanácsadóként dolgozom az egészségiparban, a fejvadászat mellett változatos nemzetközi projekteket vezetek. Kapcsolatom a Salva Vita-val évtizedes, önkéntesként, üzleti tanácsadóként kezdődött közös történetünk, két éve pedig a Kuratórium munkáját segítem.

Vég Katalin

Kacskaringós úton jutottam a Közgazdasági Egyetemtől Salva Vita Alapítványig. Egyetemi éveim alatt, 1990-ben önkéntes munkára jelentkeztem Németországba, egy Camphill házba, ahol életemben először találkoztam fogyatékkal élő emberekkel. Velem egyidős, halmozottan sérült fiatalokkal. Pontosan emlékszem, olyan sokkoló volt az első találkozás, hogy kevésen múlt, hogy másnap nem indultam haza. Katharinának hívták a lányt, aki az első napomon kézenfogott és sétálni vitt a parkba. Mire visszaértünk a házhoz, már el is dőlt, hogy ez egy sorsfordító találkozás volt, és hogy én a jövőben fogyatékkal élő emberekkel szeretnék dolgozni. Egyetemi éveim alatt év közben a Hit és Fény Közösségben, nyaranta Skóciában egy Camphill házban önkéntesként segítettem a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő családokat, ill. lakóotthonban élő fogyatékkal élő felnőtteket. A Közgazdaságtudományi Egyetem mellett elvégeztem az ELTE Szociálpolitika és Szociális munka szakot, és 2004 óta dolgozom a Salva Vita Alapítványnál. 2006 óta ügyvezetőként és kuratóriumi tagként segítem az alapítvány működését. Ez a munka sokkal több, mint munka. Hivatás és személyes misszió. Kiváltságos vagyok, hogy ezen a területen, ebben a szervezetben, ilyen csapatban dolgozhatom – mindezt fogyatékossággal élő emberekért, és velük közösen.

A felügyelőbizottság elnöke:

Dobák András

Külkereskedelmi és közgazdasági tanulmányai mellet tanácsadói és tréneri oklevelet is szerzett. HR igazgatóként szervezeti átalakulásokat irányított, vezetett cégakvizíciót, szervezetfejlesztési projekteket. Évekig Angliában dolgozott, nemzetközi HR feladatokat látott el Horvátországban és Szlovéniában.
Jelenleg saját tulajdonú tanácsadó cégét vezeti, szakterülete az üzleti és HR tanácsadás, szervezetfejlesztés, valamint a vezetői kompetenciafejlesztés.
A TESCO HR igazgatójaként ő kezdte el – Magyarországon a multinacionális cégek közül elsőként- az áruházláncban fogyatékos munkavállalók foglalkoztatását. Ennek révén került kapcsolatba a Salva Vita Alapítvánnyal, melynek munkáját a TESCO-tól való távozása után is figyelemmel kísérte, és immár a felügyelőbizottság elnökeként segíti.

Felügyelőbizottsági tag:

Fürné Papp Kitti

Matematikus végzettségű vagyok. 1996 óta az amerikai székhelyű Procter&Gamble fogyasztási cikkeket gyártó és forgalmazó vállalatnál pénzügyi, gazdasági területen dolgoztam. 25 év alatt változatos feladatokat látottam el Magyaroszágon, Belgiumban, Svájcban és Lengyelországon. Az elmúlt 10 évben a Procter&Gamble Közép Európa régió gazdasági vezetője és magyarországi ügyvezetője voltam. 2021-ben a multinacionális karrier befejezésével saját vállalkozásában dolgozom és a Salvavita alapítvány Felügyelő Bizottságának tagja vagyok.