A kuratórium elnöke:

Dr. Juhos Andrea

Dr. Juhos Andrea már több, mint 17 éve vezeti a vezetőképzéssel és karrier tanácsadással foglalkozó amerikai székhelyű Lee Hecht Harrison magyarországi irodáját. 2006-ban az Önkéntes Központ Alapítvány szervezésében elvégzett egy olyan képzést, melynek célja az önkéntesség és az önkéntes munka fogalmának és gyakorlatának hazai meghonosítása volt. Ezután került kapcsolatba a Salva Vita Alapítvánnyal, melynek azóta is kuratóriumi tagja. Szabadidejében halmozottan hátrányos helyzetű gyereket nevelő budapesti óvodákkal dolgozik együtt, és vezeti az Amerikai Kereskedelmi Kamara Versenyképes Munkaerő munkabizottságát.

A kuratórium tagjai:

Balla Eszter

Színművész, 2001-ben végzett a Színház-és Filmművészeti Egyetem zenés osztályában. 2004 óta szabadúszóként dolgozik. Számos színpadi szerepe mellett több filmben (Moszkva tér, Kontroll, Kölcsönlakás) láthattuk.

Három gyermek édesanyja, közülük a legnagyobb sajátos nevelési igényű. 2012-ben állt először nyilvánosság elé a történetével, azóta megjelenéseivel egyre szélesebb körben igyekszik  utat törni az elfogadás felé, érzékenyíteni a többségi társadalmat, közben vígaszt nyújtva az érintett szülőknek. Szakmája mellett konferencián ad elő, kerekasztal beszélgetéseken vesz részt, számos fogyatékossággal kapcsolatos esemény háziasszonya.

Bovier György

2002-ben, 17 évesen egy autóbaleset vétlen szereplőjeként eltört a gerince, azóta kerekesszékben él. A rehabilitációs kezelést követően Budapestre költözött, újságírást, majd kommunikációt hallgatott. Az iskolákat követően egy online reklámügynökségnél helyezkedett el, majd sales területen folytatta munkáit egy rehabilitációs eszközöket forgalmazó cégnél, később egy multinacionális vállalatnál. Jelenleg a multivilág mellett érzékenyítő, sales és egyéb tréningeket, valamint előadásokat tart.

Több társadalmi célú, integrációs médiakampány arca és lebonyolítója.

A sport fontos szerepet játszik az életében. A balesete előtt versenyszerűen kézilabdázott, a sérülést követően pedig a kerekesszékes tenisz irányába orientálódott. 2015 óta a Magyar Kerekesszékes Tenisz Válogatott kerettagja.

Folyamatosan dolgozik egy – kifejezetten – a sérüléssel élő emberek erőnléti edzésére szolgáló tréning kidolgozásán személyi edzőjével.

Miután kipróbálta, ki lehet-e ugrani ejtőernyővel kerekesszékesként egy helikopterből 3500 méter magasból, a Budapest-Bamako Rally felé vette az irányt és ő volt az első kerekeszékes résztvevője a futamnak 2009-ben, ahol a verseny 8000 km-es távjából 7400 km-t vezetett.

Az alapítványt az elmúlt 18 évében összegyűjtött szakmai és személyes tapasztalataival segíti a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásával kapcsolatos kérdésekben, valamint tréningek, workshopok és egyéb projektekben való részvétellel.

https://www.facebook.com/BovierG/

Dr. Görög Klára

Gyermekgyógyász szakorvos, több mint két évtizedet töltött a gyógyszeriparban, multinacionális gyógyszercégek közép és felső-vezetőjeként. Jelenleg fejvadászként dolgozik az egészségiparban. Két évig volt a Salva Vita önkéntese, üzleti tanácsadóként támogatta az Alapítvány munkáját. Multinacionális cégek vezetőjeként töltött évei alatt a képviselt vállalatok CSR tevékenységének szervezésében vett részt, magánemberként is változatos módokon segíti a rászorulókat.

Dr. Krémer András

Dr. Krémer András főiskolai tanár a Szegedi Tudományegyetem JGYPK Alkalmazott Társadalomismereti Tanszékén, igazgatója az Oktatásügyi Közvetítői Szolgálatnak. Szakterületei: oktatásügyi, munkaügyi, környezeti és önkormányzati viták, társadalmi részvételi eljárások, társadalmi hatásvizsgálatok. Végzettségét tekintve szociológus és gépészmérnök. 1985-tol mintegy tíz éven keresztül volt kapcsolata egy sérült emberek foglalkoztatását megvalósító szövetkezettel, azóta is elkötelezett ezen a területen.

Vég Katalin

Végzettségét tekintve közgazda, szociálpolitikus és szociális munkás. Diplomáit a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, és az ELTE-n, valamint a Bristol University, UK szerezte. Egyetemi évei alatt, 1990-ben kezdett önkéntesként értelmi sérült emberekkel foglalkozni, itthon és külföldön. 1997-tol 2000-ig a Kézenfogva Alapítvány munkatársa, ahol értelmi és halmozottan sérült emberek számára igyekeztek családias lakóotthonok országos rendszerét kiépíteni. Gyermeke születése után, 2004-ben helyezkedett el a Salva Vita Alapítványnál. Két évig fejlesztési vezetőként dolgozott, 2006 februárja óta az ügyvezető igazgatói feladatokat látja el.

A felügyelőbizottság elnöke:

Dobák András

Külkereskedelmi és közgazdasági tanulmányai mellet tanácsadói és tréneri oklevelet is szerzett. HR igazgatóként szervezeti átalakulásokat irányított, vezetett cégakvizíciót, szervezetfejlesztési projekteket. Évekig Angliában dolgozott, nemzetközi HR feladatokat látott el Horvátországban és Szlovéniában.
Jelenleg saját tulajdonú tanácsadó cégét vezeti, szakterülete az üzleti és HR tanácsadás, szervezetfejlesztés, valamint a vezetői kompetenciafejlesztés.
A TESCO HR igazgatójaként ő kezdte el – Magyarországon a multinacionális cégek közül elsőként- az áruházláncban fogyatékos munkavállalók foglalkoztatását. Ennek révén került kapcsolatba a Salva Vita Alapítvánnyal, melynek munkáját a TESCO-tól való távozása után is figyelemmel kísérte, és immár a felügyelőbizottság elnökeként segíti.

Felügyelőbizottsági tag:

Átalné Bernáth Erzsébet

Közgazdasági egyetemet végzett, évekig egy hazai áruházláncnál dolgozott pénzügyi szakemberként.