Mondhatnánk, hogy a Salva Vita Alapítvány „véletlenül” jött létre – de nem hiszünk a véletlenekben.

Történetünk azzal kezdődött, hogy az alapítvány megálmodója, Dávid Andrea, aki épp állásinterjúra igyekezett, rossz helyen szállt le a buszról, s így „véletlenül” egy fogyatékos embereket ellátó intézetben találta magát. Ez 1993-ban történt. Akkor és ott eldöntötte, hogy segíteni szeretne ezeknek az embereknek.

Alapítványt hozott létre, amely az önálló életvitel és a munkavállalás terén támogatja az értelmi sérült embereket. Álmunk hogy olyan társadalomban éljünk, amelyben természetes, hogy fogyatékos és nem fogyatékos emberek élünk együtt, és mindenkinek meg van a maga fontos szerepe.

Hamar felmértük, hogy ha segíteni akarjuk az értelmi sérült emberek társadalmi beilleszkedését, azt leghatékonyabban a munkavállaláson keresztül tehetjük meg.

Az évek során szolgáltatásainkat, a szükségletekhez igazodva, kiterjesztettük minden fogyatékossági csoportra, és a megváltozott munkaképességű emberekre is. Várjuk mindazon fogyatékos vagy megváltozott munkaképességű emberek jelentkezését, akik segítséget kérnek a munkakereséshez.

Számos szolgáltatást fejlesztettünk ki a munkáltatók számára, hiszen fontos, hogy megfelelő módon tudják fogadni a fogyatékos, megváltozott munkaképességű embereket. A toborzástól, munkaközvetítéstől a munkakörelemzésen és az érzékenyítésen át a belső képzésekig számos területen nyújtunk segítséget a munkáltatóknak.

2010-ben vezettük be a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést, melyet azok a munkáltatók nyerhetnek el, akik vállalják, hogy fejlesztik a fogyatékos munkavállalók alkalmazásával kapcsolatos gyakorlatukat.

Szeretnénk megmutatni a társadalomnak, hogy a fogyatékos emberek is értékes tagjai ennek a közösségnek, ezért Segítő Vásárlás webáruházunkban megváltozott munkaképességű emberek által készített kiváló minőségű dizájn, ajándék és gasztro termékeket forgalmazunk.

A Neked munka, nekem álom! program segítségével igyekszünk felhívni a társadalom figyelmét arra,hogy rengeteg fogyatékos ember él Magyarországon, akik szívesen dolgoznának, csak egy lehetőségre várnak, hogy megmutathassák mire képesek!

Az Adj egy ötöst! program kifejezetten az iskolás korosztályhoz szól. Osztályok vagy más iskolai közösségek pályázatát várjuk, amelyben maguk tervezhetik meg, hogy milyen programon vennének szívesen részt fogyatékos gyermekekkel vagy felnőttekkel közösen. A legjobb programot díjazzuk.

Kezdeményezésünkre alakult meg 2010-ben a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma, amely egy munkáltatókat tömörítő, az esélyegyenlőség érdekében működő szakmai és érdekvédelmi szervezet. A MEF tagjai összesen több mint 200.000 munkavállalót foglalkoztatnak.

Akkreditált felnőttképzési intézmény vagyunk, képzéseink dolgozni vágyó fogyatékos embereknek, a területen dolgozó szakembereknek és a fogyatékos emberek foglalkoztatására nyitott munkáltatók szólnak. Módszertani fejlesztések, szakkönyvek és módszertani filmek elkészítése fűződik a nevünkhöz.

Működésünk során alapvető érték az átláthatóság, a magas minőség, a hitelesség, a törvényesség és az ügyfélközpontúság.