Rólunk

Mondhatnánk, hogy a Salva Vita Alapítvány „véletlenül” jött létre. De nem hiszünk a véletlenekben.

A mi történetünk … így indult

Történetünk azzal kezdődött, hogy az alapítvány megálmodója, Dávid Andrea, aki épp állásinterjúra igyekezett, rossz helyen szállt le a buszról, s így „véletlenül” egy fogyatékossággal élő embereket ellátó intézetben találta magát. Ez 1993-ban történt. Akkor és ott eldöntötte, hogy segíteni szeretne. “Láttam a problémát és már nem mehettem el mellette” – mondta.

“Láttam a problémát és már nem mehettem el mellette”
Dávid Andrea

Alapítványt hozott létre, hogy az önálló életvitel és a munkavállalás terén támogassa az értelmileg akadályozott embereket..

Az évek során szolgáltatásainkat, a szükségletekhez igazodva, kiterjesztettük minden fogyatékossági csoportra, és a megváltozott munkaképességű emberekre is. Álmunk, hogy olyan társadalomban éljünk, amelyben mindenkinek meg van a maga helye és szerepe, mindenki értékes tagja a közösségnek.

Várjuk mindazon fogyatékkal élő vagy megváltozott munkaképességű ember jelentkezését, akik segítséget kérnek a munkavállaláshoz.

Számos szolgáltatást fejlesztettünk ki a munkáltatók számára is, hiszen fontos, hogy megfelelő módon tudják fogadni a megváltozott munkaképességű munkavállalókat. A toborzástól, munkaközvetítéstől a munkakörelemzésen és a szemléletformáláson át a belső képzésekig számos területen nyújtunk segítséget a foglalkoztatáshoz.

Kezdeményezésünkre alakult meg 2010-ben a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma, amely egy munkáltatókat tömörítő, az esélyegyenlőség érdekében működő szakmai és érdekvédelmi szervezet. A MEF tagjai összesen több mint 200.000 munkavállalót foglalkoztatnak, és mindannyian elkötelezettek a sokszínű munkahelyek mellett.

Működésünk során alapvető érték az átláthatóság, a magas minőség, a törvényesség, az ügyfélközpontúság, a megbízhatóság és az, hogy mindent a fogyatékkal élő emberekkel közösen tervezünk és valósítunk meg.

Díjak és elismerések

Fennállásunk hosszú évei alatt számos elismerés ért minket ügyfeleink, támogatóink és a hivatalos szervek részéről is. Ezekre egytől egyig rendkívül büszkék vagyunk, de persze enélkül is mindent ugyanolyan lelkesedéssel csináltunk volna.

Érték vagy! Az év rehabilitációs szolgáltatója díj

Irodánk az év közösségi tere

EFQM Elkötelezettség a kiválóságért

Esélyegyenlőségért oklevél

Irodánk nyitvatartása

hétfő – péntek
10:00 – 13:00
14:00 – 16:00

szombat – vasárnap
Mi is pihenünk!

Skip to content