Salva Vita Hírlevél

Hasznos információk és hírek a a megváltozott

munkaképességű emberek foglalkoztatásáról

Hasznos információk

Mini kutatási eredmények

Előző hírlevelünkben egy rövid kérdőívet tettünk közzé, melynek segítségével arról szerettünk volna tájékozódni, hogy mik jelentik a legnagyobb kihívást a cégek számára a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához kapcsolódóan. Ígéretünkhöz híven most beszámolunk az eredményekről.

Röviden válaszadóinkról

Kérdőívünk kitöltői között mikrovállalkozástól a multinacionális cégig minden típusú cégméret képviselte magát, legtöbben (36 %) a multinacionális cég kategóriába tartoznak, ezt követi a mikrovállalkozás (27 %), majd a nagyvállalat (18%). A válaszadók több, mint fele (55 %) a fővárosban működik, 27 %-a megyeszékhelyen, 18 %-a városban. Munkavállalói létszámát tekintve a kitöltők 55 %-a 200 főnél több alkalmazottat foglalkoztat, 27 % 25 fő alatti cég, 18 % 25-200 fő közötti munkavállalói létszámmal bír. A válaszokat általában felsővezetők és HR vezetők adták meg (36 % ügyvezető, felsővezető, 36 % HR vezető), de a kitöltők között volt HR munkatárs és rehabilitációs szakértő is.

Röviden a válaszokról

Kérdőívünk legfontosabb kérdése arra vonatkozott, hogy mik jelentik a legnagyobb kihívást a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásához kapcsolódóan.

A válaszok alapján az látszik, hogy

  1. a toborzás,
  2. a sikeres toborzást követően a megfelelő munkakör megtalálása,
  3. valamint a megváltozott munkaképességű kolléga szervezetbe történő beillesztése jelenti a munkáltatók számára a legnagyobb nehézséget.

Többen jelezték, hogy a toborzás nehezített, mert kevés a jelentkező, lassú a keresési folyamat, nehezen érik el a megváltozott munkaképességű álláskeresőket a hagyományos toborzási csatornákon keresztül és szükség lenne a toborzással-kiválasztással foglalkozó kollégák célcsoportra vonatkozó ismereteinek bővítésére. Nagyobb vállalkozások esetében, fehérgalléros munkaköröknél jellemzőek a magasabb elvárások, melyeknek a válaszadók tapasztalatai szerint kevesen tudnak megfelelni. A munkavállalók előzetes tapasztalata, ismerete, készségei szintén akadályt jelenthetnek, leginkább az idegen nyelv ismeretének hiányát jelölték meg nehézségként. A válaszadók számára kihívást jelent a megváltozott munkaképességű munkavállalók szervezetbe történő beillesztése, a munkatársak érzékenyítése, képzése, valamint a beillesztést követően a munkavállaló megtartása is.

A Salva Vita Alapítvány szolgáltatásaiból legtöbben a munkaerőközvetítésben, a munkatársak képzésében és szemléletformáló programok bonyolításában számítanak együttműködésünkre.

A kutatási eredmények fontos inputot jelentenek Alapítványunk számára ahhoz, hogy cégeknek szóló szolgáltatásainkat a munkáltatói igények mentén fejlesszük tovább. Ha bővebb információt szeretne tevékenységünkről keressen minket! Örömmel segítünk azok számára is, akik még csak tervezik a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását és az elinduláshoz fogadnának hasznos információkat. De szívesen állunk rendelkezésre azoknak is, akik már rendelkeznek tapasztalattal a témában, de elakadtak a folyamat valamely lépésénél. Bízunk benne, hogy a jövőben is minél több munkáltatót támogathatunk szolgáltatásaink által.

Kapcsolat: mmk@salvavita.hu

Megszakítás