Salva Vita Hírlevél

Hasznos információk és hírek a a megváltozott

munkaképességű emberek foglalkoztatásáról

Jó gyakorlat

Neurodiverzitás a munkahelyen – Speciális tehetségprogram a Grundfos-nál

A sokszínűség fontos érték, melynek jegyében egyre több munkahely fordít figyelmet a neurodiverz emberek munkahelyi inklúziójára. Ennek jegyében indított speciális tehetségprogramot a Grundfos Magyarország, melynek során autizmussal diagnosztizált jelölteket toboroztak és vettek fel szervezetükbe.

 

Az utóbbi időben egyre többször hallani a neurodiverzitásról, mely – ha nagyon röviden, egyszerűen szeretnénk összefoglalni – a megszokottól eltérő idegrendszeri működést, gondolkodásmódot és ennek sokszínűségét jelenti. A fogalmat azért vezették be, mert szerették volna hangsúlyozni, hogy az eltérő agyi működésmódra nem betegségként kell tekinteni, hanem úgy, mint a gondolkodásmód egy természetes variációjára, melynek számos előnye is van. Mára már egyre több munkahely ismeri fel azt, hogy a neurodiverz személyek olyan új megközelítéseket hozhatnak be egy szervezetbe, ami üzleti előnyre is fordítható.

A Grundfos számára is fontos érték a neurodiverzitás, ezért is indítottak egy pilot programot, melynek célja az volt, hogy neurodiverz tehetségeket vonjanak be szervezetükbe. A speciális program lehetőséget adott arra, hogy egy teljesen új megközelítésű kiválasztási folyamat révén, új megközelítéseket alkalmazva találjanak autizmussal élő munkavállalókat.

Tehetségprogramjukba 17 neurodiverz személyt hívtak be, ezen belül is kiemelten az autista fiatalokra fókuszáltak. A lebonyolítást szervezetünk is segítette, a program többek között a Salva Vita Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg. A kiválasztásban résztvevő szakemberek a programindulást megelőzően hasznos ismereteket kaptak az autizmusról, annak érdekében, hogy a megszerzett tudás révén hatékonyabban tudják lebonyolítani a kiválasztást.

A program első lépéseként egy LEGO workshop került megszervezésre, melynek során a résztvevők robotokat építettek és programoztak. A workshop lehetőséget adott arra, hogy a szervezők alaposan megismerjék a jelöltek logikai gondolkodását és rálássanak arra hogyan közelítenek meg egy adott problémát. A 17 jelentkező közül heten folytatták a három hetes tehetséggondozó programot, melyet követően a pályázók számítógépes programozási ismeretei, mintafelismerése, táblázatokkal történő munkavégzése, feladatokra, problémákra történő reakciója került értékelésre. Fontos eleme volt a programnak, hogy a jelöltek jobban megismerjék saját magukat, megtalálják azt, hogy miben a legtehetségesebbek, mely tevékenységet végzik a legnagyobb örömmel, valamint új készségekkel gazdagodjanak. Minden jelölt személyes, félig strukturált interjún vett részt. Végül – a jelöltek készségeit, személyiségét, jövőbeli terveit figyelembe véve – négy fiatal került kiválasztásra, akik ez év elejétől munkába is álltak a Grundfos-nál.

A visszajelzések alapján mind a jelöltek, mind a program lebonyolításában részt vevő menedzserek pozitív tapasztalatokat szereztek. „Pozitív meglepetés volt számomra az a tapasztalat, hogy egy neurodiverz alkalmazott milyen sokféle pozíciót tud betölteni. Megerősítést kaptam abban, hogy esetükben nem csupán a megfelelő pozíció megtalálásáról van szó, hanem arról, hogy másként kell gondolkodnunk a pozícióinkról, és tudatosabb, nyitottabb kommunikációra van szükség.” (egy menedzser visszajelzése) A program elérte célját, a neurodiverz személyek nem csak bekerültek egy munkahelyre, hanem értékes munkatársként váltak a csapat részévé. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a jelöltek visszajelzése, melyre egy példa az alábbi: „A Grundfosnál eltöltött 6 hónapom alatt a cég csodálatos munkahelynek bizonyult, ahol motiváltnak és elfogadottnak érzem magam a csapatban.”

Amennyiben bővebb információt szeretne a neurodiverzitáshoz illetve a neurodiverz emberek munkahelyi beillesztéséhez kapcsolódóan, keresse tanácsadóinkat az mmk@salvavita.hu címen. A Grundfos programjáról bővebb információ Deák Dóra Sr. DE&I Specialist-tól kérhető a ddeak@grundfos.com e-mail címen.

Megszakítás