Segítesz?

Segíteni sokféleképpen lehet. Jól is, rosszul is. Mi segítünk neked, hogy te jól segíthess!

Alapítványunk közel 30 éve támogatja a fogyatékossággal élő embereket. Civil szervezetként olyan társadalmi problémák megoldásában segítünk, amire nincs, vagy nem elég hatékony az intézményes, állami, önkormányzati válasz. Olyanoknak nyújtunk segítséget, akik így vagy úgy, de kiszorulnak az állami rendszerekből, és nem boldogulnak egyedül. Mivel ebből következik, hogy a programjainknak nincs kiszámítható, rendszeres állami finanszírozása, nagyon számítunk azoknak a társadalmilag érzékeny, jóérzésű magánembereknek – és cégeknek – az adományaira, akik szeretnének egy derűsebb, egymásra jobban figyelő, egymást nem gáncsoló, hanem támogató társadalomban, közösségben élni. Mert hisszük, hogy így mindannyiunknak jobb lesz. Annak is, akit segítünk, annak is, aki segít. Segíteni nagy kiváltság és egyben óriási öröm. Megtapasztalni az erőnket, azt, hogy ténylegesen tehetünk valamit azért, hogy jobb hely legyen a világ csodás érzés!

Támogathatsz minket egyszeri vagy rendszeres adományozással, de akár önkéntes munkával is, vagy az iskolai szolgálaton keresztül is, a lehetőségek száma végtelen!

Mit tudsz tenni?

01

Rendszeres vagy egyszeri online adományozás

Kedves (leendő) Támogatónk! Ezen a linken egyszeri, vagy rendszeres adományozással is támogathatod alapítványunkat. A beérkező adományokat 2 kiemelt programunkra fordítjuk. Az egyikben fogyatékkal élő embereknek segítünk munkát találni, hogy ők is el tudják tartani magukat, és méltó körülmények között élhessenek. A másik programban értelmileg akadályozott és /vagy autista fiatalok számára biztosítunk lehetőséget, hogy felkészüljenek a minél önállóbb életre. Mivel ez nekik támogatás nélkül nem fog menni, számukra hosszú távú, személyre szabott támogatást nyújtunk. És ebben te is tudsz segíteni. Ha csak egy kisebb, de rendszeres összeggel támogatod programjainkat, biztos lehetsz benne, hogy valódi pozitív változást tudsz elérni valaki életében.

02

Adó 1 %

Minden évben kiemelten fontos időszak számunkra az 1%-os felajánlások ideje februártól május 25-ig. 2021-ben a megváltozott munkaképességű ügyfeleink munkavállalását segítő programunkhoz kértük a segítségeteket, és alig várjuk, hogy októberben kiderüljön, mennyit sikerült összegyűjtenünk erre a célra. Mindannyiótoknak nagyon köszönjük, akik az idén nekünk ajánlottátok adótok 1%-át! Ha esetleg még nem láttátok, itt és itt megnézhetitek az idei 1%-os kampányfilmjeinket. Ha az idén lemaradtál, de jövőre szívesen ajánlanád nekünk adód 1%-át, biztosíthatunk, hogy akkor is nagyon fogunk neki örülni!

03

Követes adománygyűjtés

2021. augusztus 25 és október 2 között zajlott a Salva Vita Alapítvány 2. Új Nap, Új Remények kampánya! Ebben a kampányban a körülöttünk élő értelmileg akadályozott és/vagy autista fiatalok számára gyűjtöttünk. Adományok azt támogatták, hogy egyéni tanácsadás és csoportos tréningek során ezek a fiatalok felkészülhessenek a minél önállóbb, ugyanakkor a szükséges támogatást biztosító életformára. Mindez a szüleiknek is segít abban, hogy nyugodt szívvel merjék fokozatosan elengedni gyermekeik kezét abban a biztos tudatban, hogy ha ők már nem tudnak vigyázni rájuk, lesz, aki támogatja őket, hogy biztonságban, barátok és segítők között, minél önállóbban éljenek. Tervezünk egy tréning lakást is létrehozni 2022-ben, ahol az önálló életet ki is próbálhatják a vállalkozó szellemű jelentkezők – persze megfelelő támogatással. Itt lehetett támogatni Támogatott Lakhatás projektünket. Minden apró segítség számít!

04

Önkéntes munka, iskolai szolgálat

Alapítványunknál időről időre adódnak olyan feladatok, amelyekben nagyon jól jön néhány segítő kéz. Például, amikor értelmileg akadályozott vagy autista ügyfeleinknek szervezünk rendezvényt, vagy épp gyereknapot a Szegletben, vagy épp hegyekben áll a szkennelni való, vagy épp felújítás utáni takarításhoz keresünk lelkes önkénteseket, akik nem bánják, ha épp piszkos lesz a kezük. Önkéntesnek lenni egyrészt menő, másrészt ajándék, harmadrészt lehetőség, hogy egy kicsivel jobbá tedd a világot! Keress minket, ha szívesen lennél önkéntesünk.  Hívj minket, ha ráérsz néhány órára segíteni nekünk, írj nekünk az info@salvavita.hu e-mail címre. Várjuk jelentkezésed!

Skip to content