Önálló életvitel támogatása

 

Fogyatékos emberek önálló életvitelének segítése

A hozzánk forduló családok igényeire reagálva igyekszünk támogatni az értelmi sérült és/vagy autista fiatalokat  az önállóság gyakorlásában, fejlesztésében és segíteni őket a minél önállóbb életvitelre való felkészülésben.

2021-2022-ben önálló életvitelt támogató klubfoglalkozásokat szerveztünk a hozzánk járó fiatalok számára, ahol többek között a pénzkezelés, hivatalos ügyintézés, online jelenlét veszélyei voltak a fő témák. És persze a közös főzés sem maradhatott el.

Alapítványunk a Momentán Társulat tagjaival együttműködésben 2022. tavaszi félévében egy szociális készségfejlesztő tréningsorozatot valósított meg. Ezen programsorozat keretében értelmileg akadályozott és autizmusban érintett személyeknek tartottunk klubfoglalkozásokat, ahol a társas kapcsolatok, szociális helyzetek megértése volt a fókuszban. Sokat szerepjátékoztunk, beszélgettünk, nevettünk és nem utolsó sorban rengeteg dolgot megtanultunk együtt, egymástól, egymásról. A klubsorozat megkoronázásaként június elején egy ismerkedős rendezvényt is szerveztünk értelmileg akadályozott és autizmusban érintett fiatalok részére.

Hanna története

“Ami nem megy a maga természetes útján, arra szakembert kell találni – ez Kiss Bea praktikus hitvallása. Az asszony most enyhe fokú értelmi sérült lányával, Terhes Hannával és a Salva Vita Alapítvány támogatásával azon dolgozik, hogy a Hannához hasonló fiatalok felkészülhessenek az önálló életre. Nem vitatja, hogy jó, sőt a legjobb a biztonságot jelentő családban élni, de eljöhet az idő, amikor a szülők már nem tudnak segíteni. Beának szülőként az a legnehezebb, hogy hagyja érvényesülni a gyerekét. Hanna szerint anya néha tényleg sok.”

Olvass tovább!

Nézz bele!

Kapcsolat

Vég Katalin

projektmenedzser

veg.katalin@salvavita.hu

+36 70 452 40 69

 

Vég Katalin (Katy)

Az önálló életvitelt támogató programjaink a Magyar Nemzeti Bank, Szerencsejáték Zrt. és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósultak meg.

Skip to content