Nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatás támogatása

 

Módszertani fejlesztő munka neurodiverz ügyfelek támogatott foglalkoztatásához

A FOF2022 pályázati programunk keretében az idei év első félévében felülvizsgáltuk a megváltozott munkaképességű ügyfeleink felméréséhez használt eszköztárunkat.

Továbbfejlesztettük és kiegészítettük eszközeinket olyan módon, hogy a magasan képzett, neurodiverzitásban érintett álláskeresőink kompetencia felmérése is hatékonyan meg tudjon általuk valósulni.

A folyamat részeként 2023. január és április között konzultációs workshopokat és egyéni megbeszéléseket tartottunk egyrészt olyan munkáltatókkal, akik ezen célcsoportbeli munkavállalókat foglalkoztatnak, másrészt olyan célcsoportbeli személyekkel is, akik személyes felelősségüknek érzik, hogy segítsenek nekünk – annak érdekében, hogy a jövőben minél több neurodiverz személy juthasson Alapítványunk támogatásával munkához.

A beérkező visszajelzések alapján, illetve neurodiverz ügyfeleink bevonásával a nyár folyamán átdolgoztuk meglévő eszközeinket, akadálymentesebbé téve azokat a célcsoportbeli személyek számára, másrészt számos olyan új eszközt (tesztet, feladatot, interjú módszertant) hoztunk létre, amelyek révén a hozzánk forduló álláskeresők képességeiről a jövőben egy alaposabb képet kaphatunk majd.

Kapcsolat

Kappel Katalin

projektmenedzser

 kappel.katalin@salvavita.hu

+36 20 249 69 10

 

Vég Katalin (Katy)

A módszertani munkát a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és a Belügyminisztérium által támogatott FOF2022 pályázat keretében valósítottuk meg, melyet támogatóinknak ezúton is köszönünk.

Megszakítás