Fókuszban az önállóság

 

Önálló életvitelt támogató programsorozat

A FOF2023 pályázati programunk középpontjában az önállósághoz szükséges készségek fejlesztése áll.

A projekt keretében készségfejlesztő és önálló életvitelt támogató programsorozatot szervezünk 2023. október 1-től 2024. augusztus végéig értelmi sérült, tanulásban akadályozott, neurodiverz, pszicho szociális fogyatékkal élő és egyéb fogyatékossággal élő ügyfeleink számára.

A foglalkozások során a résztvevők az önálló életvitelhez szükséges ismereteket szereznek, miközben az ehhez szükséges készségeik, kompetenciáik is fejlődnek. A foglalkozásokat tapasztalt csoportvezetők tartják több érdekes témában, a résztvevők többek között tanulhatnak az internet használat fontosságáról, veszélyeiről, biztonságos használatáról, az intimitás, szexualitás kérdéseiről, a pénzügyi tudatosságról, közösen főznek, kulturális és szabadidős programokon vesznek részt.

A foglalkozássorozatot egy 4-5 napos nyári tábor zárja. A táborozás alkalmával a résztvevők családjaiktól távol, vidéki környezetben próbálhatják ki önállóságukat, a foglalkozások során tanultakat, miközben számos olyan programban vehetnek részt, melyre anyagi támogatás, és az alapítvány segítsége nélkül nem volna lehetőségük.

Kapcsolat

Dénes Ákos

projektmenedzser

teremberles@szeglet.hu

+36 70 452 40 64

 

Vég Katalin (Katy)

A programot a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és a Belügyminisztérium által támogatott FOF2023 pályázat keretében valósítotjuk meg, melyet támogatóinknak ezúton is köszönünk.

Megszakítás