Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program lehetőséget ad fogyatékos emberek és munkáltatók kötetlen találkozására. Meggyőződésünk, hogy az integráció és befogadás ügyét legjobban a személyes találkozások szolgálják.

 

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napon a fogyatékos résztvevők fél napig együtt dolgozhatnak egy számukra érdekes munkahely munkatársával, egy őket érdeklő munkakörben és testközelből figyelhetik meg egy munkavállaló mindennapi tevékenységeit. E nyílt napon, a fogyatékos emberek bemutatkozhatnak, míg a munkáltatók és a munkahelyi közösség megismerheti a hozzájuk érkező résztvevő egyéni képességeit, személyiségét. A fogyatékos emberek és a munkahelyek találkozását munkaerő-piaci szolgáltatást nyújtó szervezetek segítik, melyek a fogyatékos jelentkezőket, és a munkáltatókat is felkészítik a programban való részvételre.

A Neked Munka, Nekem ÁLOM! program azoknak a fogyatékos embereknek szól, akik szeretnék kipróbálni álmaik munkáját és azoknak a munkáltatóknak, akik szívesen adnának lehetőséget fogyatékos embereknek arra, hogy bemutatkozzanak, és új élményeket szerezzenek.

A programban bármilyen jellegű, a magán, a non-profit szektorban vagy a közszférában működő munkáltatók, vállalkozások és szervezetek részt vehetnek.

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! programot a Salva Vita Alapítvány 2015-ben szervezte meg először Budapesten. A nagy sikerű akció 2016-ban ismét megrendezésre került, ez alkalommal Budapest mellett még öt vidéki helyszínen vidéki partnerszervezetek közreműködésével: Debrecenben és környékén, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Szekszárdon.

2017-től már egy egy hetes programsorozat keretében kerül sor a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napok megrendezésére országszerte. Budapest mellett mind a 19 megyében szerveződnek “álomnapok”, melynek révén évente több száz fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű ember próbálhatja ki  magát egy-egy munkahelyen.

Legközelebb 2020. október 15-én kerül megszervezésre az esemény.

További információ és jelentkezés: 

http://nekedmunka.hu/

https://www.facebook.com/nekedmunkanekemalom/

https://www.instagram.com/nekedmunkanekemalom/

További információ