Európában egyre növekszik azoknak a 15-29 év közötti  fiataloknak a száma, akik mentális problémákkal küzdenek. Mivel sajátos problémáik és igényeik vannak, a hagyományos munkaerő-piaci módszerek nem alkalmasak arra, hogy ennek a csoportnak segítséget nyújtsanak az elhelyezkedésben. Ezért széleskörű európai összefogás jött létre, amely a mentális betegségekkel küzdő fiatalok társadalmi integrációja és munkaerő-piaci beillesztése érdekében keres hosszú távú megoldásokat. A legjobban működő szociális rendszerrel rendelkező országok, Norvégia és Izland szakemberei dolgoznak a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek csökkentéséért, kétoldalú kapcsolatok kialakításával.

A projekt partnerek a projekt keretében végzett nemzetközi kutatások eredményei alapján fognak olyan innovatív megközelítést kidolgozni, amely alkalmazható a 15-29 év közötti, mentális betegséggel küzdő fiatalok, különös tekintettel a roma származású fiatalok nehézségeinek leküzdésében.

Projekt célok:

  1. A célcsoport társadalmi befogadásának és foglalkoztatásának erősítése egy, a fiatalok igényeinek megfelelő, innovatív módszertan kidolgozásával, tesztelésével és megvalósításával, mely egyben feltárja a fiatalok helyzetét és a fiatalokat körülvevő közösséget is bevonja.
  2. “HIDDEN LIKES”” ifjúsági ház létrehozása: egy olyan hely kialakítása, ahol a fiatalok – barátaikkal és családtagjaikkal együtt – számos tevékenységbe bevonódva támogatást, mentorálást és megértést kapnak, annak érdekében, hogy a munkaerő-piac aktív szereplőivé váljanak.

Projekt partnerek:

  • Association “Sustainability of progressive and open communication (SPOC), Bulgária
  • Association PINS, Lettország
  • Bodywhys, Írország
  • Codici Social Cooperative, Olaszország
  • Salva Vita, Magyarország
  • Inspiring NGO (Hvetjandi NGO) HRIS, Izland
  • Norwegian National Advisory Unit on Concurrent Substance Abuse and Mental Health Disorders, Norvégia

Projekt időtartama: 10/06/2018 – 09/12/2022

Ha szeretnél személyesen is részt venni a programban, kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken!

Ha Ön ismer olyan 15-29 éves fiatalt, aki már legalább 1 éve munkanélküli, továbbá oktatásban vagy képzésben sem részesül, és szeretne neki segíteni, kérjük, keressen minket alábbi elérhetőségeinken.

Családtagok, munkáltatók megkeresését is szívesen fogadjuk.