A Salva Vita Alapítvány „Adj egy ötöst” címmel hirdet pályázatot általános iskolai felső tagozatos és középiskolás diákcsoportok számára.

A pályázat célja, hogy a felnövekvő generáció személyes találkozáson és élményeken keresztül ismerkedjen meg fogyatékossággal élő emberekkel.  Éppen ezért rábízzuk a fiatalokra, illetve az őket segítő pedagógus kollégára a közös program megtervezését. Bármilyen közös tevékenység szóba jöhet, ahol a tartalmasan együtt töltött idő során, közelebb kerülhetnek a fogyatékosok világához, megláthatják életük könnyebb vagy nehezebb oldalait/pillanatait. A program célja hogy életre szóló élményt adjon a fiataloknak, hogy majd később, egy sokszínű társadalom nyitott, elfogadó, felelősen gondolkodó és felkészült tagjaivá váljanak.

A program során országosan 50 iskolában valósulnak majd meg programok, melyekből a kész pályaművek születnek. A legkiemelkedőbb 10 pályaművet benyújtó iskola értékes díjat nyer, melynek átadására egy ünnepélyes gála keretében kerül sor 2017 novemberében.

A programban partnereink a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa és az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, támogatónk a Szerencsejáték ZRt.

További információ:

www.adjegyotost.hu
https://www.facebook.com/Adj-Egy-%C3%96t%C3%B6st-226401771161992/