A MEF Alapítványunk kezdeményezésére jött létre azzal a céllal, hogy a munkáltatók együtt lépjenek fel a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok hátrányos megkülönböztetésének visszaszorításáért a foglalkoztatásban, információkat, tanácsokat kapjanak az esélyegyenlőség előmozdításához, és megosszák egymással tapasztalataikat.

Az Egyesület Magyarország első önszabályozó, munkáltatókat tömörítő, az egyenlő bánásmód és esélyegyenlőség fontosságát hangsúlyozó szakmai és érdekvédelmi szervezete.

A MEF tagjai, akik összefogásukkal példát kívánnak mutatni. Auchan Magyarország Kft., BP PSC Kft., Budapest Bank, Grundfos Magyarország Kft., IBM Magyarországi Kft., Job Kft., Jól-Lét Alapítvány, Magyar Posta Zrt., Magyar Telekom Nyrt., MOL Nyrt., Motiváció Alapítvány, Provident Pénzügyi Zrt., Rossmann Magyarország Kft., Salva Vita Alapítvány, Sanofi-Aventis Zrt., SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft., Szerencsejáték Zrt., Telenor Magyarország Zrt., Tesco-Globál Áruházak Zrt., Vodafone Szolgáltatóközpont Zrt.

A tagok valamennyien törekszenek az esélyegyenlőséget biztosító foglalkoztatási gyakorlat megvalósítására és elkötelezettek a továbbfejlődés, jobbítás iránt.

Legfontosabb célkitűzéseink:

  • a munkaadók részére szakmai támogatást nyújtani az esélyegyenlőség biztosításához;
  • elősegíteni a nemzetközi esélyegyenlőségi alapelvek magyarországi meghonosítását;
  • a munkáltatókat összefogni, hogy együtt léphessenek fel a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok hátrányos megkülönböztetésének visszaszorításáért a foglalkoztatásban;
  • biztosítani a hazai, az uniós és más nemzetközi legjobb esélyegyenlőségi gyakorlatok közötti tudás-transzfert;
  • előmozdítani a munkáltatók közötti tapasztalatcserét;
  • népszerűsíteni a munkahelyi sokszínűség, esélyegyenlőség értékeit.

Várják mindazon munkáltatók csatlakozását az Egyesülethez, akik azonosulnak céljaikkal, és tenni kívánnak az esélyegyenlőség előmozdításáért!

További információért keresse fel az Egyesület honlapját és Facebook oldalát:
www.mef.forum.hu
https://www.facebook.com/mef.forum/?fref=ts

További információ