Salva Vita

Alapítvány

 

Együtt. Működünk.

friss hírek

Találj velünk munkahelyet

Találj velünk munkatársat

Boldog munkavállaló

Elégedett munkáltató

Támogass minket, hogy segítségeddel a hátrányból indulóknak adhassunk segítséget!

Miért ajánljuk minden munkáltatónak, hogy foglalkoztasson megváltozott munkaképességű munkavállalókat?

SOKSZÍNŰSÉG

Meggyőződésünk, hogy a munkahelyek meg tudják változtatni a világot, ha elköteleződnek a sokszínűség mellett. Gondoljunk csak bele, hogy több mint 4,5 millió ember tölti élete egyharmadát a munkahelyén Magyarországon. Képzeljük el, mi történne, ha itt megtanulnánk együttműködni olyan emberekkel, akik különböznek tőlünk? Egészen biztos, hogy a munkán kívüli szavaink és tetteink is megváltoznának.

MEGTÉRÜLÉS

Ma már szinte minden nagyvállalat tudja, hogy a sokszínűség jó dolog, fontos dolog, hogy az a helyes, ha erre odafigyelünk. De tapasztalataink szerint még nem minden vállalat tudja, hogy gazdaságilag is a sokszínűség a racionális döntés. Számos kutatás bizonyítja ugyanis, hogy a sokszínű cégek, a valóban befogadó cégek üzleti eredménye jelentős mértékben meghaladja a többi vállalatét.

BEFOGADÁS

A sokszínűségi célkitűzés önmagában azonban nem elég. A befogadásról nem elég beszélni, nem elég számokat kitűzni, azt művelni kell, tenni kell érte. Ebben tud segíteni a cégeknek a Salva Vita Alapítvány tanácsadással, szolgáltatásokkal, tréningekkel, vállalati rendezvényekkel, munkaerő közvetítésével, kiadványokkal. Mi azért dolgozunk 30 éve, hogy segítsük a cégeket egy befogadó munkakörnyezet kialakításában. Keress minket! Együtt. Működünk.

MEGTARTÁS

A megváltozott munkaképességű munkatársak egy megbízható és lojális munkavállalói kört alkotnak, akik produktivitása – az általános vélekedésekkel ellentétben – az átlagostól nem tér el, és hozzáállásukat tekintve elkötelezettebbek, lojálisabbak a munkáltatójuk irányába.

Az ő munkájuk a mi küldetésünk!

A hozzánk forduló fogyatékkal élő embereknek személyre szabott segítséget nyújtunk.

Segítünk a hivatalos iratok intézésében, a számukra elérhető ellátások megszerzésében, és természetesen a munkavállalásban. Egy hosszabb beszélgetést és felmérést követően közösen vitatjuk meg, hogy milyen irányba induljunk el az álláskeresés során.

Tudunk segíteni önéletrajz írásban és az állásinterjúra való felkészülésben, próbainterjú szervezésében, de akár az alapvető word és excel ismeretek elsajátításában is. Akiknek szüksége van rá, elkísérjük az állásinterjúra, segítjük a munkahelyi beilleszkedést és a feladatok betanulását.

Minden ügyfelünket – igény szerinti intenzitással – utókövetjük, hogy biztosak legyünk benne, hogy megtalálta a helyét és minden rendben van vele.

Hozzánk bármikor, akár hónapokkal, évekkel később is fordulhatnak ügyfeleink, ha segítségre van szükségük egy munkahelyi probléma megoldásában, vagy ha munkahelyet szeretnének váltani.

Találj munkát

Teremts munkát

Hallgatsz vagy olvasol?

8. adás – Iván Kristóf 

Technológiai megoldások fogyatékkal élőknek

2024. április 16.

Irány a podcast!

8. adásunk vendége Dr. Iván Kristóf, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológia és Bionikai karának docense. A beszélgetés egyik legizgalmasabb témája a Cybathlon világverseny, ahol kutatás-fejlesztéssel foglalkozó csapatok (köztük a Pázmány Egyetem csapata) mutatják be az általuk kifejlesztett, fogyatékossággal élők mindennapi életét segítő technológiai megoldásokat a karprotézistől az agy-számítógép interface-ig.

Ifjúsági Házról

Művészetterápia módszere az ifjúsági munkában

2024. április 22.

Irány a blog!

Sokan meglepődnek azon, hogy az ifjúsági programban művészetterápiás módszert is alkalmazunk annak érdekében, hogy képessé tegyük, fejlesszük azokat a fogyatékkal, autizmussal, illetve mentális nehézséggel élő fiatalokat, akik alapvetően azért fordulnak az Alapítványhoz, hogy munkát találjanak. Van amikor maguk az érintett fiatalok és családtagjaik is értetlenül állnak a javaslatunk előtt.

Egyéb projektek

Állandó tevékenységeink mellett időről időre egyedi projekteket is megvalósítunk.

Nézd meg, milyen különleges projekten dolgozunk. Ismerd meg eredményeinket!

Fiataloknak szóló programjaink

Fókuszban az önállóság

Megszakítás