Salva Vita

Alapítvány

 

Együtt. Működünk.

Segítünk, hogy az elhelyezkedni vágyó fiatalok, a fogyatékkal élő álláskeresők és a cégek egymásra találjanak.

Találj velünk munkahelyet

Találj velünk munkatársat

Boldog munkavállaló

Elégedett munkáltató

Támogass minket, hogy segítségeddel a hátrányból indulóknak adhassunk segítséget!

Miért ajánljuk minden munkáltatónak, hogy foglalkoztasson megváltozott munkaképességű munkavállalókat?

SOKSZÍNŰSÉG

Meggyőződésünk, hogy a munkahelyek meg tudják változtatni a világot, ha elköteleződnek a sokszínűség mellett. Gondoljunk csak bele, hogy több mint 4,5 millió ember tölti élete egyharmadát a munkahelyén Magyarországon. Képzeljük el, mi történne, ha itt megtanulnánk együttműködni olyan emberekkel, akik különböznek tőlünk? Egészen biztos, hogy a munkán kívüli szavaink és tetteink is megváltoznának.

MEGTÉRÜLÉS

Ma már szinte minden nagyvállalat tudja, hogy a sokszínűség jó dolog, fontos dolog, hogy az a helyes, ha erre odafigyelünk. De tapasztalataink szerint még nem minden vállalat tudja, hogy gazdaságilag is a sokszínűség a racionális döntés. Számos kutatás bizonyítja ugyanis, hogy a sokszínű cégek, a valóban befogadó cégek üzleti eredménye jelentős mértékben meghaladja a többi vállalatét.

Tudj meg többet!

BEFOGADÁS

A sokszínűségi célkitűzés önmagában azonban nem elég. A befogadásról nem elég beszélni, nem elég számokat kitűzni, azt művelni kell, tenni kell érte. Ebben tud segíteni a cégeknek a Salva Vita Alapítvány tanácsadással, szolgáltatásokkal, tréningekkel, vállalati rendezvényekkel, munkaerő közvetítésével, kiadványokkal. Mi azért dolgozunk, közel 30 éve, hogy segítsük a cégeket egy befogadó munkakörnyezet kialakításában. Keress minket! Együtt. Működünk.

MEGTARTÁS

A megváltozott munkaképességű munkatársak egy megbízható és lojális munkavállalói kört alkotnak, akik produktivitása – az általános vélekedésekkel ellentétben – az átlagostól nem tér el, és hozzáállásukat tekintve elkötelezettebbek, lojálisabbak a munkáltatójuk irányába.

Az ő munkájuk a mi küldetésünk!

A hozzánk forduló fogyatékkal élő embereknek személyre szabott segítséget nyújtunk.

Segítünk a hivatalos iratok intézésében, a számukra elérhető ellátások megszerzésében, és természetesen a munkavállalásban. Egy hosszabb beszélgetést és felmérést követően közösen vitatjuk meg, hogy milyen irányba induljunk el az álláskeresés során.

Tudunk segíteni önéletrajz írásban és az állásinterjúra való felkészülésben, próbainterjú szervezésében, de akár az alapvető word és excel ismeretek elsajátításában is. Akiknek szüksége van rá, elkísérjük az állásinterjúra, segítjük a munkahelyi beilleszkedést és a feladatok betanulását.

Minden ügyfelünket – igény szerinti intenzitással – utókövetjük, hogy biztosak legyünk benne, hogy megtalálta a helyét és minden rendben van vele.

Hozzánk bármikor, akár hónapokkal, évekkel később is fordulhatnak ügyfeleink, ha segítségre van szükségük egy munkahelyi probléma megoldásában, vagy ha munkahelyet szeretnének váltani.

Találj munkát

Teremts munkát

Egyik ügyfelünk esetében a Morgan Stanley-vel való sikeres együttműködés tette lehetővé, hogy személyre szabott megoldásokat találjunk. Közösen határoztuk meg a munkavégzés körülményeit, az elvégzendő feladatokból kiválasztottuk a számára megfelelő részfeladatokat, és meghatároztuk a csapattagokkal történő kommunikáció módját. Így ügyfelünk számára egyértelművé váltak a keretek, az iránta támasztott elvárások, és a munkavégzéssel kapcsolatos saját felelőssége. A Salva Vita tanácsadója segítette őt az otthoni munkavégzésre való áttérésben is, amire a járványhelyzet miatt volt szükség.

Hallgatsz vagy olvasol?

5. adás – Access4you munkatársaival beszélgettünk

2022. december 6.

Irány a podcast!

5. Podcast adásunk vendégei Berecz Balázs, az Access4you alapítója és ügyvezetője, valamint Méri Tamás, az Acces4you társalapítója és üzletfejlesztési igazgatója. Az epizódban Kappel Katalin foglalkoztatási tanácsadó beszélget az akadálymentesség fontosságáról, az inkluzív, fenntartható és együttműködő társadalmi környezet kialakításának lehetőségeiről. 

Visszatekintés 2022

2023. január 30.

Irány a blog!

Most, hogy elindult az új év, és az ünnepek után visszacsöppentünk a munka világába, jól esik visszanézni, és össszegezni az előző év eredményeit, tanulságait.

Az adatok ugyan szárazak és unalmasak, de azt gondoljuk, hogy a visszatekintés során nem megkerülhetők, így következzenek a legfontosabb számaink.

Aktuális projektek

Állandó tevékenységeink mellett időről időre egyedi projekteket is megvalósítunk.

Nézd meg, milyen különleges projekten dolgozunk jelenleg!

Önálló életvitel támogatása

 

Nemzetközi együttműködések

Új irányt mutatunk nem tanuló, nem dolgozó fiataloknak.

Skip to content