Támogatott Foglalkoztatás

Ma egyre több szó esik a megváltozott munkaképességű, fogyatékos emberek munkavállalásáról. 1996-ban, amikor Alapítványunk munkatársai, elkezdték értelmi sérült emberek nyílt munkaerő-piaci elhelyezését, még nagy félelemmel és értetlenséggel találkoztak, mind a munkáltatók, mind a fogyatékos emberek részéről. Ma már könnyebb a helyzet, mert 16 év tapasztalatával és kidolgozott módszertan segítségével tudjuk segíteni a hozzánk forduló leendő munkavállalókat és munkáltatókat.
Alapítványunk az USA-ból származó Támogatott Foglalkoztatás módszertanát adaptálta a magyar viszonyokra, majd dolgozta át a különböző fogyatékos és egészségkárosodott emberek speciális szükségleteire.
Munkánk során arra törekszünk, hogy a hozzánk jelentkező munkáltatókat és munkavállalókat alaposan megismerjük, feltérképezzük erősségeiket, korlátaikat és meghatározzuk azokat a területeket, amelyeket esetleg fejleszteni kell a sikeres munkavállaláshoz, foglalkoztatáshoz. A felmérés eredménye alapján, egyéni szükségletek szerint történik a felkészítés.
A sikeres felkészítés után megkeressük a megfelelő embert, a megfelelő helyre.
Alapítványunk egyik nagyon kedvelt és mindkét fél számára biztonságot adó szolgáltatása az un. betanítás, ami azt jelenti, hogy az elso időszakban a munkavállaló és munkáltató igényei szerint, jelen vagyunk a munkahelyen és segítjük a feladatok elsajátítását valamint a zökkenőmentes beilleszkedést.
Alapítványunk az elhelyezkedést követően továbbra is rendelkezésre áll a munkáltatók és munkavállalók számára, bármilyen a foglalkoztatással kapcsolatos problémájuk orvoslására.
Az elmúlt 16 évben, több mint 500 fogyatékos és megváltozott munkaképességu ember sikeres munkavállalását kísértük végig.
A Támogatott Foglalkoztatás Szolgáltatásunkban az Alapítvány központi számán lehet jelentkezni.

Kapcsolat: Jásper Éva

Segítő vásárlás: Megváltozott munkaképességű emberek által készített minőségi termékek vására.

A linkre kattintva kattintva az űrlap kitöltésével támogathatja Alapítványunkat
Fogyatékosság-barát Munkahely: Elismerés a fogyatékos emberek foglalkoztatását elősegítő munkáltatóknak.

Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma: csatlakozzon, ha az Ön cége is tenni akar az esélyegyenlőségért!