Kuratórium

A kuratórium elnöke:

Czoboly Nóra

Az Alapítvány tevékenységét a kezdetektől figyelemmel kísérte. Később személyes tapasztalatokat szerzett a támogatott foglalkoztatásról. Munkahelyén 2001 óta folyamatosan alkalmaznak sérült embereket a Salva Vita közreműködésével. 2003 óta a kuratórium elnökeként segíti az Alapítvány munkáját, kamatoztatva a for-profit szférában szerzett tapasztalatait. „Civilben” villamosmérnök, a Mobil Ask Kft. operatív igazgatója, 2 gyermek édesanyja.

A kuratórium tagjai:

Falvai Rita

Falvai Rita azon kívül, hogy felsőfokú oktatási tevékenységet végez, szakértőként közremuködik a Vakok Állami Intézetében. Több mint 15 éve szupervízorként, kiképzo pszichodráma vezetőként egyéni üléseket és csoportokat vezet. A fogyatékos emberekkel, illetve a velük foglalkozó szervezetekkel 2000 óta áll kapcsolatban. Több, fogyatékossághoz kapcsolódó szakmai irányelv kidolgozója, kiadvány szerkesztője és szakmai lektora. A foglalkoztatásnak, mint a fogyatékos emberek egyik legfontosabb rehabilitációs színterének elkötelezett híve, a Salva Vita Alapítvány kuratóriumi tagságának vállalásakor is ez utóbbi vezérelte.

Dr. Juhos Andrea

Dr. Juhos Andrea 10 éve vezeti a new york-i székhelyu DBM magyarországi irodáját. 2006-ban az Önkéntes Központ Alapítvány szervezésében elvégzett egy olyan képzést, melynek célja az önkéntesség és az önkéntes munka fogalmának és gyakorlatának hazai meghonosítása volt. Ezután került kapcsolatba a Salva Vita Alapítvánnyal, melynek azóta is kuratóriumi tagja. Szabadidejében ezeken túl halmozottan hátrányos helyzetű gyereket nevelő budapesti óvodákkal dolgozik együtt.

Dr. Krémer András

Dr. Krémer András főiskolai tanár a Szegedi Tudományegyetem JGYPK Alkalmazott Társadalomismereti Tanszékén, igazgatója az Oktatásügyi Közvetítői Szolgálatnak. Szakterületei: oktatásügyi, munkaügyi, környezeti és önkormányzati viták, társadalmi részvételi eljárások, társadalmi hatásvizsgálatok. Végzettségét tekintve szociológus és gépészmérnök. 1985-tol mintegy tíz éven keresztül volt kapcsolata egy sérült emberek foglalkoztatását megvalósító szövetkezettel, azóta is elkötelezett ezen a területen.

Végh Katalin

Végzettségét tekintve közgazda, szociálpolitikus és szociális munkás. Diplomáit a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, és az ELTE-n, valamint a Bristol University, UK szerezte. Egyetemi évei alatt, 1990-ben kezdett önkéntesként értelmi sérült emberekkel foglalkozni, itthon és külföldön. 1997-tol 2000-ig a Kézenfogva Alapítvány munkatársa, ahol értelmi és halmozottan sérült emberek számára igyekeztek családias lakóotthonok országos rendszerét kiépíteni. Gyermeke születése után, 2004-ben helyezkedett el a Salva Vita Alapítványnál. Két évig fejlesztési vezetőként dolgozott, 2006 februárja óta az ügyvezető igazgatói feladatokat látja el.

Felügyelőbizottság

A felügyelőbizottság elnöke:

Dobák András

Külkereskedelmi és közgazdasági tanulmányai mellet tanácsadói és tréneri oklevelet is szerzett. HR igazgatóként szervezeti átalakulásokat irányított, vezetett cégakvizíciót, szervezetfejlesztési projekteket. Évekig Angliában dolgozott, nemzetközi HR feladatokat látott el Horvátországban és Szlovéniában.

Jelenleg saját tulajdonú tanácsadó cégét vezeti, szakterülete az üzleti és HR tanácsadás, szervezetfejlesztés, valamint a vezetői kompetenciafejlesztés.

A TESCO HR igazgatójaként ő kezdte el – Magyarországon a multinacionális cégek közül elsőként- az áruházláncban fogyatékos munkavállalók foglalkoztatását. Ennek révén került kapcsolatba a Salva Vita Alapítvánnyal, melynek munkáját a TESCO-tól való távozása után is figyelemmel kísérte, és immár a felügyelőbizottság elnökeként segíti.

Felügyelőbizottsági tag:

Átalné Bernáth Erzsébet

Közgazdasági egyetemet végzett, évekig egy hazai áruházláncnál dolgozott pénzügyi szakemberként.

Segítő vásárlás: Megváltozott munkaképességű emberek által készített minőségi termékek vására.

A linkre kattintva kattintva az űrlap kitöltésével támogathatja Alapítványunkat
Fogyatékosság-barát Munkahely: Elismerés a fogyatékos emberek foglalkoztatását elősegítő munkáltatóknak.

Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma: csatlakozzon, ha az Ön cége is tenni akar az esélyegyenlőségért!