Rólunk

Mondhatnánk, hogy a Salva Vita Alapítvány „véletlenül” jött létre – de nem hiszünk a véletlenekben.

Történetünk azzal kezdődött, hogy az alapítvány megálmodója, Dávid Andrea, aki épp állásinterjúra igyekezett, rossz helyen szállt le a buszról, s így „véletlenül” egy fogyatékos embereket ellátó intézetben találta magát. Ez 1993-ban történt. Akkor és ott eldöntötte, hogy segíteni szeretne ezeknek az embereknek.

Alapítványt hozott létre, amelynek segítségével az önálló életvitel és a munkavállalás terén kezdte támogatni az értelmi sérült embereket.

Hamar felmértük, hogy ha segíteni akarjuk az értelmi sérült emberek társadalmi beilleszkedését, azt leghatékonyabban a munkavállaláson keresztül tehetjük meg. Az is gyorsan világossá vált, hogy mivel az iskolarendszer nem készíti fel ezeket a fiatalokat a munkavállalásra, be kell jutnunk programjainkkal az iskolába.

1996-ban indult el az a két programunk, melyeket azóta is működtetünk.

Saját fejlesztésű Munkahelyi Gyakorlat Programunk azokban a speciális középiskolákban indult el, ahol értelmi sérült fiatalok tanulnak szakmát. Lényege, hogy a fiatalok már tanulmányaik során, normál munkahelyeken tölthetik szakmai gyakorlatuk egy részét, számos különböző szakmát és munkahelyet ismerve meg. Ezt a programot később adaptáltuk az iskolát már elvégzett, családban, ill. bentlakásos intézményben élő értelmi sérült emberek számára is.

A Támogatott Foglalkoztatás szolgáltatást az USA-ban tanultuk, és magunk adaptáltuk a magyar viszonyokra. E rendkívül alapos és személyre szabható módszer segítségével, nagy hatékonysággal tudunk sérült embereket közvetíteni a nyílt a munkaerő-piacra, ahol hosszútávon megbízható munkaerő válik belőlük.

Az évek során szolgáltatásainkat, a szükségletekhez igazodva, kiterjesztettük a többi fogyatékossági csoportra, az autizmussal élő, ill. megváltozott munkaképességű emberekre is.

Számos szolgáltatást fejlesztettünk ki a munkáltatók számára, hiszen az ő informálásuk, felkészítésük is elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelő módon tudják fogadni a fogyatékos, megváltozott munkaképességű embereket. A toborzástól, munkaközvetítéstől a munkakörelemzésen és az érzékenyítésen át a belső képzésekig számos területen nyújtunk szolgáltatásokat a munkáltatóknak.

Kezdeményezésünkre alakult meg 2010-ben a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma, amely Magyarország első önszabályozó, munkáltatókat tömörítő, az esélyegyenlőség érdekében működő szakmai és érdekvédelmi szervezete. Szintén 2010-ben vezettük be a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést, melyet azok a munkáltatók nyerhetnek el, akik vállalják, hogy fejlesztik a fogyatékos munkavállalók alkalmazásával kapcsolatos gyakorlatukat.

Akkreditált felnőttképzési intézményként számos képzést indítunk fogyatékos ügyfeleink, a területen dolgozó szakemberek és az érdeklődő munkáltatók számára is. Számos módszertani fejlesztés, szakkönyv és módszertani film elkészítése fűződik a nevünkhöz.

Működésünk során alapvető érték az átláthatóság, a magas minőség, a hitelesség, a törvényesség és az ügyfélközpontúság.

Segítő vásárlás: Megváltozott munkaképességű emberek által készített minőségi termékek vására.

A linkre kattintva kattintva az űrlap kitöltésével támogathatja Alapítványunkat
Fogyatékosság-barát Munkahely: Elismerés a fogyatékos emberek foglalkoztatását elősegítő munkáltatóknak.

Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma: csatlakozzon, ha az Ön cége is tenni akar az esélyegyenlőségért!