MHGY

A Munkahelyi Gyakorlat programunk (MHGY) a speciális szakiskolába járó tanulók, továbbá inaktív értelmi sérült felnőttek integrált munkavállalásra felkészítő programja, amelynek keretében a résztvevők különböző nyílt munkaerő-piaci munkahelyeken töltik gyakorlatukat. Az ügyfeleink kis csoportokban, kísérő jelenlétével, számos munkahelyet, munkatípust megismernek, megtanulják elfogadni a munkahelyi elvárásokat és megismerik a különböző munkahelyi kultúrákat.

MHGY iskolai program

A MHGY iskolai modellprogramját 1996-ban Alapítványunk dolgozta ki. Az ország 19 településének speciális és készségfejlesztő speciális szakiskolája működteti sikeresen, s már 16 éve működik értelmi sérült fiatalok munkára felkészítő iskolai programjaként. A programmal országszerte több mint 150 munkáltató működik együtt.

Családi Munkahelyi Gyakorlat program

A Munkahelyi Gyakorlat iskolai program adaptációjaként Alapítványunk 2006-ban dolgozta ki a Családi Munkahelyi Gyakorlat Programot (CSMHGY) felnőtt korú, családban élő, inaktív, értelmi sérült álláskeresők számára.

A program keretében, mint felnőttképzési intézmény, „Felkészülni…Rajt! Cél : a munka!” elnevezésű képzést, kínáljuk azoknak a felnőtt inaktív, értelmi sérült ügyfeleknek, akik nem rendelkeznek kellő munkatapasztalattal, és ez megnehezíti elhelyezkedésüket.

Intézményi Munkahelyi Gyakorlat Program

A Munkahelyi Gyakorlat iskolai program adaptációjaként született meg 2006-ban az Intézményi Munkahelyi Gyakorlat (IMHGY) program is, amely a szociális intézetekben élő és nappali ellátást igénybe vevő fogyatékos embereket készíti fel az intézeten kívüli munkára.

Az Intézményi Munkahelyi Gyakorlat programot jelenleg nyolc intézmény működteti országszerte.

Kapcsolat: Héthelyi Attila

Segítő vásárlás: Megváltozott munkaképességű emberek által készített minőségi termékek vására.

A linkre kattintva kattintva az űrlap kitöltésével támogathatja Alapítványunkat
Fogyatékosság-barát Munkahely: Elismerés a fogyatékos emberek foglalkoztatását elősegítő munkáltatóknak.

Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma: csatlakozzon, ha az Ön cége is tenni akar az esélyegyenlőségért!