FBM elismerés

Fogyatékosság-barát Munkahely elismerés

A Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést alapítványunk vezette be azzal a céllal, hogy az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását támogassa.

Az elismerést a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adja a pályázati feltételeket sikeresen teljesítő munkáltatóknak. Az elismerés megszerzését követően a munkáltató jogosulttá válik a Fogyatékosság-barát munkahely logó használatára.

Bármely munkáltató pályázhat a Fogyatékosság-barát munkahely elismerésre. Az elismerést azok a munkáltatók kaphatják meg, akik vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat. Ebbe beletartozhat pl. a szervezet vezetőinek, munkatársainak felkészítése a fogyatékos emberek befogadására, az akadálymentesítés fejlesztése, a fogyatékos dolgozókkal kapcsolatos irányelvek meghatározása stb.

A Fogyatékosság-barát munkahely logó – mely használható pl. álláshirdetéseken, honlapokon – azt üzeni a fogyatékos álláskeresőknek, hogy a munkáltató örömmel fogadja jelentkezésüket, és elkötelezett a fogyatékos emberek foglalkoztatása iránt.

Ha az Önök szervezete is pályázni kíván az elismerésre, akkor első lépésként töltsék ki a Jelentkezési lapot. Ezen szükséges meghatározniuk azokat a rövidtávú (3 hónapon belül megvalósítandó) és középtávú (2 éven belül megvalósítandó) fejlesztéseket, melyeket a fogyatékos személyek toborzása, foglalkoztatása, megtartása érdekében terveznek. A rövidtávú fejlesztések megvalósulását 3 hónap elteltével szakértők ellenőrzik. Sikeres teljesítés esetén a szervezetet előterjesztik a Fogyatékosság-barát munkahely elismerés megszerzésére. Az elismerés odaítéléséről a díj adományozóiból álló Akkreditációs Bizottság dönt.

További információ és pályázati adatlap: www.fbm.hu

Kapcsolat: Pulay-Virág Borbála

Email: pulay.borbala@salvavita.hu

Segítő vásárlás: Megváltozott munkaképességű emberek által készített minőségi termékek vására.

A linkre kattintva kattintva az űrlap kitöltésével támogathatja Alapítványunkat
Fogyatékosság-barát Munkahely: Elismerés a fogyatékos emberek foglalkoztatását elősegítő munkáltatóknak.

Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma: csatlakozzon, ha az Ön cége is tenni akar az esélyegyenlőségért!