Diversity Day

Diversity Day

Diversity Day
Egyre több globális vállalat tartja kiemelten fontosnak az emberi munka értékét. Ennek jegyében rendezte meg a budapesti székhelyű British Petrol egész hetes programsorozatát, melynek a Salva Vita Alapítvány is részese lehetett.
A sokszínűség hetében tartott program részeként, lehetőségük volt a munkatársaknak arra, hogy saját bőrükön tapasztalják meg, milyen lehet megváltozott munkaképességűként boldogulni jelenlegi munkakörnyezetükben. Lehetséges az épületben kerekesszékben közlekedni? Hogyan vásárolsz a büfében, ha nem látsz? Milyen szájról olvasni, vagy jelnyelv segítségével kommunikálni?
Tapasztalati szakértőink játékos feladatokkal, előadásokkal, személyes élményeikkel segítettek közelebb kerülni a fogyatékkal élők mindennapjaihoz. Legnagyobb sikert a kerekesszékes közös tánc, munka a vakvezető kutyákkal, a jelnyelv tanulás és a segítő vásárlás aratott.A program során megmutatkozott, hogy minden közösségben vannak érintett dolgozók, nyitott és még a nyitottnál is érzékenyebb, segítő emberek.

A rendezvény tapasztalatainak és a résztvevők ötleteinek felhasználásával, elkezdtük az oktatási anyagaink kiegészítését, fejlesztését.

A legújabb megoldások novembertől már elérhetőek partnereink számára.


Legutóbbi bejegyzések:

Kommenteléshez kérem jelentkezzen be.

Segítő vásárlás: Megváltozott munkaképességű emberek által készített minőségi termékek vására.

A linkre kattintva kattintva az űrlap kitöltésével támogathatja Alapítványunkat
Fogyatékosság-barát Munkahely: Elismerés a fogyatékos emberek foglalkoztatását elősegítő munkáltatóknak.

Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma: csatlakozzon, ha az Ön cége is tenni akar az esélyegyenlőségért!